Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokoski

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 7 szt
cukier kryształ 17 dkg
mąka 17 dkg
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 2 łyżki
masło 20 dkg
kakao 4 łyżki
cukier puder 1 szkl
mleko 3 łyżki
wiórki kokosowe 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kokoski

Białka ubić na sztywno z cukrem kryształem. Dodać żółtka, makę, proszek do pieczenia. Upiec na złoty kolor.
Wystudzony biszkopt pokroić na części.
Masło rozpuścić z mlekiem dodać kakao, cukier i gotować stale mieszając ok 2 minut.
Pokrojone biszkopty obtaczać w polewie i kokosie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 21.12.2013 20:01
pyszne ciasto
irenka 20.12.2013 19:04
fajny przepis,uwielbiam kokoski
Róża1 03.12.2013 23:58
przypomina to mi smaki z dzieciństwa:-) , moja Mama je robiła zimą.
marzencia2007 28.11.2013 11:14
uwielbiam kokos ;)
Ela15 06.11.2013 08:58
bardzo fajny pomysł
olkaaa 30.10.2013 08:00
rewelacyjny pomysł
Kulinarna Ja 25.10.2013 19:53
uwielbiam je!
Danka 24.10.2013 20:43
bardzo je lubię
AnielskaSlodycz 22.10.2013 20:20
mmmmm moje ulubione
kasienka23 22.10.2013 20:11
fajne, domowe zawsze najlepsze!
bogusia19 22.10.2013 14:57
kiedyś często robiłam
ana1 22.10.2013 14:55
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak