Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z indyka podany z kaszą jęczmienną

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka 500 g
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
cebula czerwona 1 szt
pieczarki 250 g
ząbek czosnku 2 szt
kasza jęczmienna
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
sól
pieprz
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indyka podany z kaszą jęczmienną

Udziec z indyka kroimy w cienkie paseczki, po czym obsypujemy solą pieprzem, papryka słodką i ostrą.
Smażymy na średnim ogniu na złoty kolor.
Pieczarki kroimy wzdłuż i wrzucamy do indyka, a następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebulkę oraz pokrojony w talarki czosnek.
Paprykę czerwoną i zieloną kroimy w cienkie słupki i również dokładamy do gulaszu.
Dolewamy wody i dusimy aż papryka zmięknie.
W międzyczasie możemy skropić gulasz sokiem z cytryny.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Kaszę jęczmienną gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 13.10.2013 11:05
ale bym zjadła;)
Agata
Agata 13.10.2013 10:07
dobry pomysł na obiad:)
aniagdz 13.10.2013 09:51
za kaszą nie przepadam ale pozostała część pyszna;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak