Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka pod pieczarkową pierzynką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
cebula biała 4 szt
śmietana 18 proc 330 ml
sól do smaku
karkówka 1,5 bez kości
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka pod pieczarkową pierzynką

Kroki postępowania

1
Pieczarki kroimy i podsmażamy z cebulą doprawiamy do smaku solą i pieprzem jak już pieczarki będziemy mieli podsmażone dodajemy śmietanę
Krok 1 - Karkówka pod pieczarkową pierzynką foto
2
Mięso kroimy na kawałki po ok. 200g doprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy na oleju
Krok 2 - Karkówka pod pieczarkową pierzynką foto
3
Podsmażone mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy pieczarkami całość pieczemy ok 1,5godziny w temperaturze 180 stopni
Krok 3 - Karkówka pod pieczarkową pierzynką foto
4
Życzę smacznego!!!
Krok 4 - Karkówka pod pieczarkową pierzynką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 16.12.2013 08:47
bardzo apetyczne
Betka 11.11.2013 21:17
mmm smaczne
ana1 13.10.2013 08:06
apetycznie wygląda
jasiek 13.10.2013 00:18
smaczna taka pierzynka
Ania84 13.10.2013 00:09
karkówka to jedno z moich ulubionych mięs w każdym wydaniu :)
gosia1988 12.10.2013 21:01
pyszne danie na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak