Przepis i sposób przygotowania na: Słodki przekładaniec z morelami
Kroki postępowania
Masło utrzeć na puszystą masę.
Blat jasny: | |
mąka pszenna | 160 g |
cukier puder | 60 g |
masło | 60 g |
kwaśna śmietana | 2 łyżki |
Soda oczyszczona Prymat | ¼ łyżeczki |
jajko | 3 szt. |
Blat herbatnikowy: | |
kajmak | 450 g |
masło | 100 g |
jajko | 5 szt. |
cytryna | 1 szt. |
Masa morelowa: | |
morele | 1,4 kg |
cukier kryształ | 200 g |
krem budyniowy | |
masło | 200 g |
mleko | 500 ml |
budyń waniliowy | 2 szt. (80 g) |
Składniki dodatkowe: | |
czekolada mleczna | do dekoracji |
melisa świeża | do dekoracji |
herbatniki | 150 g |
kisiel | 1 morelowy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: