Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasolką szparagową i ziołami prowansalskimi

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 80-100 gram
pomidor 1 szt
ogórek 1/2 szt
sałata lodowa 3 liście
oliwa 1 łyżka
ocet winny 1 łyżka
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasolką szparagową i ziołami prowansalskimi

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, następnie przestudzić i pokroić na połówki. Sałatę oczyścić i porwać na kawałki. Pomidora pokroić w kostkę, ogórek w półplasterki. Wymieszać wszystkie warzywa, oprószyć delikatnie solą i pieprzem. Do szklanki wlać oliwę, ocet, dodać zioła. Wymieszać i polać sałatkę.
Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

6zer
6zer 11.10.2013 19:27
smaczna i zdrowa
gosia56 11.10.2013 19:08
lubię taką sałatkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak