Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z kiszonej kapusty i soku z buraków

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
cebula czerwona 2 duże
wędzona kość od karczku
buraki 1 kg
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie 5 szt.
kminek 1 łyżeczka
smalec 1 łyżka
czosnek 3-4 ząbki
Kucharek
Pieprz ziołowy mielony Prymat
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z kiszonej kapusty i soku z buraków

Kapustę wypłukać, odcisnąć, posiekać i włożyć do garnka, dodać wędzoną kość i zalać całość wrzącą wodą oraz dodać liście laurowe, ziele angielskie, kminek i kucharka. Gotować do miękkości.

Cebulę posiekać i usmażyć na smalcu. Buraki obrać, umyć i przepuścić przez sokowirówkę. Sok wlać do miękkiej kapusty, dodać zrumienioną cebulę i chwilę razem pogotować na małym ogniu. Wyjąć kostkę i ew. obrać z niej mięso. Doprawić zupę świeżo wyciśniętym czosnkiem, cukrem i pieprzem.

Podawać z makaronem, uszkami lub pierożkami z mięsem np.odsmażonymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

6zer
6zer 11.10.2013 14:38
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak