Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z pieczarkami i żółtej panierce

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
cebula 4 szt
kapusta kiszona 1/2 kg
kapusta biała 1/2 kg
Pieprz biały mielony Prymat
mleko 1 litr
mąka 3 szklanki
mąka kukurydziana 4 łyżki
jajko 2 szt
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z pieczarkami i żółtej panierce

Pieczarki kroimy drobno , cebule siekamy. Podsmażamy wszystko na oleju. Kapustę biała kroimy w paseczki i gotujemy , kapustę kiszoną odsączamy i także gotujemy. Kapusty studzimy odcedzamy. Następnie podsmażamy na masełku i dodajemy podsmażone wcześniej pieczarki. Farsz mieszamy doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Mleko miksujemy z mąką i jajkami. Doprawiamy solą do smaku. Z ciasta smażymy cienkie naleśniki. Około 1 szklankę ciasta zostawiamy do obtoczenia krokietów. Na środek upieczonych naleśników wkładamy farsz i zawijamy. Do pozostawionego ciasta dodajemy odrobinę wody i mąkę kukurydzianą - miksujemy. W cieście moczymy krokiety , następnie obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monia 11.10.2013 11:29
Chętnie bym spróbowała :)
Magula 11.10.2013 08:00
nie wygląda to zachęcająco
Aleksandra/Olcia 11.10.2013 07:47
uwielbiam takie krokieciki
Izabela9 11.10.2013 06:55
Pyszne krokieciki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak