Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron tagliatelle w sosie śmietanowym ze szpinakiem i łososiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 500 g
szpinak mrożony 150 g
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
sok z cytryny 1 łyżeczka
śmietana 30% 200 g
sól
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
pieprz młotkowany
łosoś wędzony 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron tagliatelle w sosie śmietanowym ze szpinakiem i łososiem

makaron ugotować w osolonej wodzie(3min)Odcedzić.Na patelni zeszklić cebulkę pokrojona w kostkę ,dodać posiekany czosnek,chwilę razem smażyć.Dodać rozmrozony wcześniej szpinak isok z cytryny- zamieszać.Po ok 2 min na patelnię dolać śmietanę.Wszystko wymieszać lekko zredukować.Zdjąć z palnika dodać przyprawy Dołozyć makaron do sosu,wymieszać. Wyłożyć na talerz,a na wierzch wyłożyć łososia w cząsteczkach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 20.10.2013 07:17
pyszny makaronik
kriko 19.10.2013 16:27
pyszny makaronik
cukiereczek 10.10.2013 07:52
wspaniałe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak