Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior z curry,groszkiem i szpinakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

świeży szpinak 2 garście
papryczka chili 1 szt
czosnek 1 ząbek
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
bulion drobiowy 1 szkl.
zielony groszek
bazylia świeża 1 łyżka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki
kalafior 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior z curry,groszkiem i szpinakiem

Na głębokiej patelni rozgrzewamy masło,wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek,chwilę przesmażamy. Kalafiora dzielimy na średnie różyczki,papryczkę chili kroimy w plasterki i wrzucamy na patelnię.Zalewamy bulionem,przyprawiamy curry i bazylią, gotujemy pod przykryciem do momentu aż kalafior stanie się lekko miękki (nie rozgotowany). Dodajemy pokrojony szpinak i wsypujemy groszek,mieszamy i dusimy jeszcze przez chwilkę.
Możemy podać w takiej wersji jak moja, z ryżem i kotletem schabowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monia 10.10.2013 09:03
Fajny dodatek do obiadku :)
Jadwiga/Jaga85 09.10.2013 22:31
Moje smaki-super!
Megg 09.10.2013 22:23
bardzo smaczne danie
marinia 09.10.2013 22:02
ooo, fajne, fajne
kriko 09.10.2013 20:11
pyszny kalafiorek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak