Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos śmietanowy z pieczarkami i cebulką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dkg
cebula 1 duża
śmietana 3/4 szkl
olej 3 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Sos śmietanowy z pieczarkami i cebulką

Kroki postępowania

1
Pieczarki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Obraną cebulkę kroimy w kostkę.
Krok 1 - Sos śmietanowy z pieczarkami i cebulką foto
2
Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy na nim pokrojoną cebulkę.
Krok 2 - Sos śmietanowy z pieczarkami i cebulką foto
3
Jak cebulka jest zeszklona to dodajemy pokrojone pieczarki i wszystko podsmażamy.
Krok 3 - Sos śmietanowy z pieczarkami i cebulką foto
4
Wlewamy szklankę wody i dodajemy kucharka. Doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień i dusimy ok. 15 minut.
Krok 4 - Sos śmietanowy z pieczarkami i cebulką foto
5
Na koniec wlewamy śmietanę i doprawiamy do smaku.
Krok 5 - Sos śmietanowy z pieczarkami i cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 08.11.2013 15:52
bardzo lubię i podobnie robię
Michał2 28.10.2013 09:12
smacznie wygląda
Aleksandra/Olcia 17.10.2013 19:22
mniam mniam uwielbiam
Dorota59 17.10.2013 19:00
mój ulubiony
treonina 17.10.2013 18:53
prosty i smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak