Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

De volaiile z szynką i serem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

podwójna pierś z kurczaka
oregano
ser żółty 2 plastry
szynka 2 plastry
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: De volaiile z szynką i serem

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, cienko rozbijamy i nacieramy przyprawami: oregano, solą i pieprzem. Na wierzch kładziemy plasterek sera i szynki. Ciasno zawijamy roladki. Odstawiamy na pół godziny do lodówki. Obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej.
Krok 1 - De volaiile  z szynką i serem foto
2
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość tłuszczu i smażymy z każdej strony. Przekładamy dewolaje do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku ok 15 min.
Krok 2 - De volaiile  z szynką i serem foto
3
Po wyjęciu z piekarnika kroimy w plasterki. Serwujemy dowolnie.
Krok 3 - De volaiile  z szynką i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 02.11.2013 22:24
przystawka fajna
Ania84 18.10.2013 11:36
Fajnie smakują też na zimno jako dodatek do pieczywa!
joanna__s 17.10.2013 17:55
Pyszne, pyszne. Uwielbiam je!!
reniatka 17.10.2013 16:53
mniam ale smakowite
Krzysztof15 17.10.2013 15:51
pysznie wyglada
IwonaDD 17.10.2013 15:44
podanie niczym kółko i krzyżyk :)
Ania321 17.10.2013 15:38
smaczne danie :)
aniagdz 17.10.2013 15:33
ciekawy przepis;)
Jusiaa 17.10.2013 14:44
Wygląda imponująco :)
msmors 17.10.2013 14:25
super, bardzo smaczne
jasiek 17.10.2013 14:10
atrakcyjnie podane
Marta1986 17.10.2013 13:53
ciekawe i pyszne
Ela_K 17.10.2013 13:49
pycha też takie robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak