Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone żeberka z kminkiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 50 dag
cebula 1 duża
kminek 1 dag
mąka 2 dag
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone żeberka z kminkiem

Żeberka myjemy i kroimy w kawałki. Oprószamy solą i mąką. Podsmażamy na rozgrzanym oleju na rumiano. Przekładamy do garnka i posypujemy kminkiem. Podlewamy 1/2 szklanki wody i dusimy ok 30 min. Cebulę obieramy i kroimy w plastry. Rumienimy na tłuszczu po smażeniu mięsa. Przekładamy do żeberek i dusimy razem kolejne 30 min.
Podajemy z ziemniakami i fasolką szparagową. Danie dekorujemy według uznania - wersja dla niejadka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 21.09.2014 18:09
super wyglada
Katarzyna/kate1980 30.04.2014 22:25
świetny przepis
jasiek 15.04.2014 20:54
pięknie podane
Ada-Gaba 31.03.2014 14:18
smacznie doprawione i fantastycznie podane
natalia.doradca 07.01.2014 18:41
"By niejadek zjadł obiadek" :) superr pomysł podania
Ania84 31.10.2013 20:38
Według tego przepisu możemy też przygotować udka - smakują równie wybornie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak