Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej z czerwoną fasolą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2
pomidor 1
szczypiorek
fasola czerwona z puszki 1/2 puszki
majonez 1,5-2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej z czerwoną fasolą

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską drobno kroimy i przekładamy do miski.
Krok 1 - Surówka z kapusty pekińskiej z czerwoną fasolą foto
2
Pomidor myjemy i kroimy w kostkę, dodajemy do kapusty.
Krok 2 - Surówka z kapusty pekińskiej z czerwoną fasolą foto
3
Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy. Fasolę osączamy na sitku z zalewy i przekładamy do warzyw. Na koniec dodajemy majonez oraz przyprawiamy surówkę do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Surówka z kapusty pekińskiej z czerwoną fasolą foto
4
Całość dokładnie mieszamy.
Krok 4 - Surówka z kapusty pekińskiej z czerwoną fasolą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 23.10.2013 21:14
fajne, fajne :)
gosia56 16.10.2013 19:34
prosta ale zawsze pyszna
bogusia19 16.10.2013 15:14
lubię taką!
dodi 16.10.2013 14:12
pyszności na talerzu
Megg 16.10.2013 13:35
bardzo smaczna suróweczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak