Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście francuskim

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie
parówki 4 szt
musztarda 4 łyżeczki
ketchup 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Schłodzone ciasto francuskie kroimy na cztery części. Następnie każdy kawałek ciasta smarujemy musztardą i ketchupem.
Krok 1 - Parówki w cieście francuskim foto
2
Na każdy przygotowany kawałek ciasta dajemy parówkę.
Krok 2 - Parówki w cieście francuskim foto
3
Każde z osobna zwijamy w rulonik i układamy na wysmarowanej blaszce. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 200 stopni ok. 20 minut.
Krok 3 - Parówki w cieście francuskim foto
4
Smacznego
Krok 4 - Parówki w cieście francuskim foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 16.10.2013 12:42
Dobre urozmaicenie czegoś codziennego :)
Megg 16.10.2013 12:15
moje ulubione do czerwonego barszczyku :-)
Adamorek 16.10.2013 11:46
dobre do zabrania na wycieczkę
joanna30 16.10.2013 11:20
Robiłam podobnie, bardzo lubie takie
adelajda 16.10.2013 11:18
robię takie czasami do barszczu :)
kokoszka
kokoszka 16.10.2013 11:16
dzisiaj takie zrobie
Janina 16.10.2013 10:46
Świetny pomysł;)
aniagdz 16.10.2013 10:34
jakby dodać jeszcze ser do środka byłby idealne;p

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak