Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki z curry i miodem

5.0
(32)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 4 sztuki
miód 1/2 szklnki
sól 1 łyżeczka
Gorczyca biała cała Prymat 6 łyżeczek
ocet 10 % 2 szklanki
seler nać 3 gałązki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 opakowanie
ogórki 3 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki z curry i miodem

Ogórki myjemy i kroimy w podłużne plastry, cebulę obieramy i kroimy w półtalarki. Na dno wyparzonych słoików wsypujemy po kilkanaście ziaren gorczycy, po plasterku cebuli, układamy ogórki ciasno w słoiku, na wierzch kładziemy liść selera. Wodę(2L) gotujemy z miodem, solą , dodajemy ocet a na koniec przyprawę curry, zagotowujemy. Wlewamy do słoików, Pasteryzujemy 15 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 12.06.2023 18:08
Zalewamy gorąca zalewą?Pasteryzujemy aż 15 minut ??
Doradca Smaku 14.06.2023 08:54
Po wlaniu zalewy do słoików, zakręcamy je dokładnie i pasteryzujemy. Czas pasteryzacji powinien trwać od 15-20 minut. Pozdrawiam, Doradca Smaku
Granita 26.11.2013 10:18
ciekawy przepis,miodu nigdy nie dodawałam
Bernadeta1 16.11.2013 21:13
robię takie, bardzo smaczne
adelajda 26.10.2013 09:35
smaczny przepis :)
Megg 15.10.2013 17:55
bardzo lubię takie ogóreczki
cukiereczek 15.10.2013 17:32
i ja lubię
nutellla 15.10.2013 16:59
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak