Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki z mięsem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dag
margaryna 15 dag
żółtko jajek 4 szt
sól 0,5 łyżeczki
mięso mielone 25 dag
pieczarki 15 dag
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
keczup
olej 2 łyżki
ser żółty 4 plastry
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z mięsem

Z podanych składników zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki na ok 40 min. Wykładamy na foremki do babeczek i pieczemy ok 20 min w 180 st.

Cebulę obieramy, siekamy i szklimy na oleju. Dodajemy mięso mielone, chwilę smażymy razem i dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i pieczarki.
Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy wszystko ok 20 min i mieszamy z keczupem.

Napełniamy babeczki farszem, na każdej kładziemy mały plasterek sera, ozdabiamy keczupem i zapiekamy, aż ser się rozpuści. Dekorujemy dowolnie np. keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 23.10.2013 08:19
muszę wypróbować , jak dotąd robiłam tylko duże quiche na takim cieście , moze czas na babeczki ;D
Ania84 23.10.2013 08:15
zamiast mięsa mielonego możemy dodaćfileta drobiowego pokrojonego w drobną kosteczkę,tez fajnie się prezentuje
Anna133 23.10.2013 08:08
na ostro jeszcze nie robiłam , takei wytrawne ,ciekawe bardzo
Ania84 15.10.2013 17:46
świetnie smakują z czerwonym barszczem!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak