Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka piaskowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
mąka ziemniaczana półtorej szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 2 opakowania
cukier puder 1 szklanka
margaryna 1
lukier
czekolada

Przepis i sposób przygotowania na: Babka piaskowa

Same żółtka ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym,podczas ucierania dodac proszek ,przesianą mąkę całość dobrze zmiksować bez żadnych grudek.Roztopioną margarynę już chłodną wlewamy do ciasta,następnie ubitą pianę z białek ze szczypta soli również dodajemy do ciasta.Formę nasmarować posypać bułką tartą ,wylać ciasto do formy i piec do 30 minut w 170 st.Gotową babkę polałam najpierw lukrem i roztopiona czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiaaa 05.03.2014 20:53
Uwielbiam babki piaskowe:)
okrysia 29.12.2013 09:22
SMACZNE TO!
Katarzyna/kate1980 20.10.2013 18:21
ja też dawno nie piekłam chyba czas to zmienić
gosia56 17.10.2013 08:53
dawno nie piekłam babki piaskowej
Margo1 14.10.2013 18:11
Zrobiłam w sobotę ,ja zaś lubię takie z herbatką z cytrynką :)
WiktoriaGotuje 14.10.2013 17:32
wygląda wyśmienicie
gibli 14.10.2013 17:05
lubię babeczki piaskowe:))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak