Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto jabłkowo-budyniowe

4.0
(24)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 4 szkl
jajko 3
cukier 20 dag
cukier waniliowy 1 szt
margaryna 1 kostka
proszek do pieczenia 4 łyżeczki
budyń
budyń śmietankowy 2
mleko 1 litr
cukier puder do posypania
jabłko kwaśne 50 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jabłkowo-budyniowe

Kroki postępowania

1
Margarynę posiekać z mąką i proszkiem, dodać jajka rozbełtane z cukrami i zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na godzinę. Ciasto podzielić na 2 części. Jedną rozwałkować i ułożyć na blaszkę (24x36cm) posmarowaną masłem. Nakłuć widelcem.
Krok 1 - Ciasto jabłkowo-budyniowe foto
2
Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu. Jabłka obrać i pokroić w ósemki. Ułożyć na cieście. Zalać gorącym budyniem. Drugą połowę ciasta poskubać i rozsypać na budyń.
Krok 2 - Ciasto jabłkowo-budyniowe foto
3
Piec w temperaturze 170 stopni do zarumienienia (przez ok pól godziny).
Krok 3 - Ciasto jabłkowo-budyniowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 16.02.2014 22:24
smakowicie się prezentuje :)
IZABELA29 16.10.2013 17:49
moja mama takie robiła, pyszne
alaaa 15.10.2013 21:37
wygląda rewelacyjnie
wyattearp 15.10.2013 13:29
pysznie wygląda
caralajna 14.10.2013 21:07
fajne ciacho, ten widelczyk też mi się podoba :)
malaczarna23 14.10.2013 18:19
pyszne ciasto
IwonaDD 14.10.2013 17:30
pięknie wygląda
Aleksandra/Olcia 14.10.2013 17:29
ale pyszności mniam
Renata9 14.10.2013 17:28
pyszne ciacho
Ania321 14.10.2013 17:01
apetyczne ciasto :)
aniagdz 14.10.2013 16:31
mmm wygląda pysznie!;)
halina17 14.10.2013 16:21
Dobre ciasto.
Sylwia26 14.10.2013 16:11
ale pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak