Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka obiadowa z porem i jabłkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/4 głowy
por 2 szt
jabłko 2 szt
marchewka 1 szt
majonez 3 łyżki
śmietana 3 łyżki
seler 1/4 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka obiadowa z porem i jabłkiem

Kapustę białą kroimy w cienkie paseczki. Pora i marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Pora myjemy i kroimy w plasterki. Jabłko nie obieramy usuwamy gniazdo nasienne i ścieramy na tarce. Wszystkie składniki mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy śmietanę i majonez. Mieszamy i chłodzimy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 14.10.2013 11:29
smaczna i zdrowa suróweczka
Joannasz3190 14.10.2013 11:26
Lubię takie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak