Przepis i sposób przygotowania na: Piersi kurczaka w sosie brzoskwiniowym
- 1 podwójny filet z kurczaka
- oliwa z oliwek
- przyprawa do kurczaka
- ½ łyżeczki soli
- 200 g ryżu
Składniki na sos brzoskwiniowy:
- 300 g brzoskwiń z puszki bez zalewy
- 70 g masła
- 2 łyżki musztardy delikatesowej
Mięso umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Przełożyć do miski, dodać oliwę i przyprawę do kurczaka. Całość wymieszać i odstawić na 15 minut. Kurczaka ugotować w parowacze.
Brzoskwinie zmiksować w blenderze. W rondelku, roztopić masło, dodać zmiksowane brzoskwinie i musztardę. Całość wymieszać i podgrzewać ok. 10 minut.
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Kurczaka podawać z ryżem i sosem.