Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kieszonki schabowe z porem

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 5 plastrów
czosnek 2 ząbki
olej 1 łyżka
sól szczypta
pieprz szczypta
Farsz:
por (biała część) 1 szt
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 5 plasterków
mąka do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
jajko do panierki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: kieszonki schabowe z porem

Schab umyć i rozbić. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem, solą i pieprzem. Przyryć folią i odstawić na noc do lodówki.

Pora pokroić na półplasterki. Usmażyć na łyżce masła. Posolić, doprawić pieprzem. Ser pokroić na mniejsze kawałki.

Na każdy kawałek mięsa nakładać łyżke pora i kawałek sera. Składać w kopertę. Panierować i smażyc na oleju

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 10.03.2014 18:36
bardzo apetyczne
artur7 07.01.2014 14:22
pyszne smaki
Aleksandra/Olcia 26.10.2013 19:47
ale apetyczne mniam
Stenka 03.10.2013 07:52
ciekawy przepis
dwa pokoje z kuchnią 03.10.2013 07:52
tak jeszcze nie robiłam
dziewczyna_z_kodeksem 02.10.2013 22:37
bardzo apetyczne kieszonki
ao_12 02.10.2013 22:15
pycha kotlety :)
marinia 02.10.2013 21:55
człowiek się tu naprawdę głodny robi :)
Kasnaj 02.10.2013 21:53
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak