Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak balsamiko

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak ( około 1,8 kg )
marynata
octu balsamicznego 1/3 szk
ostrej czerwonej czubrycy 1 łyżeczka
soli morskiej ( czubata ) 1 łyżeczka
pieprzu 1/3 łyżeczka
granulowanego czosnku 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak balsamiko

Kroki postępowania

1
Składniki marynaty dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Kurczak balsamiko foto
2
Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną. Kurczaka dokładnie umyć, włożyć go do miski lub innego naczynia i zalać go marynatą. Marynata jest dość płynna, więc należy od czasu do czasu kurczaka obracać. Tak zostawić go na minimum godzinę. Zamarynowanego kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać marynatą i posypać z wierzchu papryką. Naczynie zakryć i wstawić na środkową półkę piekarnika.
Krok 2 - Kurczak balsamiko foto
3
Nastawić piekarnik na 170 stopni a zegar na 100 minut. Kurczaka po upieczeniu podawać z ulubionymi dodatkami.
Krok 3 - Kurczak balsamiko foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 04.10.2013 12:52
Bardzo dobry przepis
Katarzyna/kate1980 02.10.2013 21:02
świetny przepis
Czarnula87 02.10.2013 19:48
taki przypieczony :) bardzo lubię
mufinka79 02.10.2013 19:20
Wspaniale upieczony :)
berys18 02.10.2013 18:30
cudny kurczaczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak