Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty czerwonej i pora

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

por 1 sztuka
jabłko winne 1 sztuka
ocet winny 2-3 łyżki
cukier drobny 2 łyżeczki
olej roślinny 3-4 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
kapusta czerwona 1 mała
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty czerwonej i pora

Kapustę obieramy z wierzchnich liści cieniutko szatkujemy nożem, zalewamy wrzącą wodą i obgotowujemy na pół miękko,odcedzamy i odparowujemy. Jabłko obieramy ze skórki ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach umyty oczyszczony por siekamy dodajemy do przestudzonej kapusty,wlewamy olej doprawiamy do smaku octem winnym przyprawami i cukrem.Wszystko razem mieszamy aby składniki sie przegryzły. Podajemy do mięs lub smażonej rybki.

Smacznego życzę;)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 09.10.2013 11:54
wygląda bardzo zachęcająco :)
Mniam 09.10.2013 10:39
Lubię takie surówki z czerwonej kapusty.
Pietruszka 09.10.2013 10:34
uwielbiam takie surówki
aisza1 09.10.2013 09:56
pyszna surówka
Monia 09.10.2013 09:49
Ładny ma kolorek :)
noninka77 09.10.2013 09:41
apetyczna:)
AZgotuj 09.10.2013 09:27
pyszna, zdrowa i kolorowa (ale mi się zrymowało;0)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak