Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka po diabelsku

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1 kg
miód 4 łyżki
cukier 2 łyżeczki
Bazylia suszona Prymat 2 łyżeczki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1/2 opakowania
ketchup 1/2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka po diabelsku

Skrzydełka umyć, pokroić na 3 części, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i posypać przyprawą do kurczaka. Z pozostałych składników przygotować marynatę, zalać nią skrzydełka i odstawić na minimum 2 godziny do lodówki (można na noc). Piec pod przykryciem około godziny w temperaturze 180 stopni i następnie jeszcze około 30 minut bez przykrycia. Przed podaniem zebrać łyżką warstwę tłuszczu z sosu. Najlepiej smakują z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 09.10.2013 09:06
Lubię takie smaki! :)
IwonaDD 09.10.2013 08:51
kuszące skrzydełka
Aga-25 09.10.2013 08:06
superowo ostre
Agnieszka-87-25 09.10.2013 08:00
lubię takie smaki
Ela_K 09.10.2013 07:54
lubię dania na ostro
Izabela9 09.10.2013 06:58
Pieknie się prezentują skrzydełeczka.
jasiek 09.10.2013 00:23
diabelsko dobre
Bernadeta1 09.10.2013 00:05
lubię ostre smaki a skrzydełka wyglądają pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak