Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 3 szkl.
kwaśna śmietana 1 szkl.
masło 200 g
żółtko jajek 2 szt
sól do smaku
Farsz:
pieczarki 1 kg
cebula 2 szt
sól do smaku
pieprz
olej 2 łyżki
ponadto :
jajko 1 roztrzepane

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z pieczarkami

Pieczarki oczyścić ,zetrzeć na wiórki. Cebulę drobno pokroić, wszystko podsmażyć na niewielkiej ilości oleju,doprawić i wystudzić.

Z podanych składników zagnieść ciasto,rozwałkować pasek o szerokości 10 cm, nałożyć farsz, zrolować i ciąć na 3 cm kawałki. Paszteciki przed pieczeniem posmarować rozmąconym jajkiem. Piec w temp. 180 st. przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 13.12.2013 21:01
pyszne sa... naprawde..
malaczarna23 10.10.2013 17:50
wspaniałe paszteciki :)
Michał2 08.10.2013 22:29
smaczne mniam
Czarnula87 08.10.2013 20:34
z chęcią bym zjadła
adelajda 08.10.2013 18:16
do barszczyku super
6zer
6zer 08.10.2013 17:43
smaczne, uwielbiam takie dania
kokoszka
kokoszka 08.10.2013 16:58
super paszteciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak