Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z gruszką i serem lazur

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 2 szt
ser lazur 50 gr
pomarańcza 1 szt
orzechy włoskie 3 łyżki
granat 1 szt
mix sałat
masło 1 łyżka
dresing
ocet balsamiczny 1 łyżka
sól, pieprz, cukier
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z gruszką i serem lazur

Pomarańczę obieramy,wykrawamy cząstki spomiędzy białych błonek z pozostałości wyciskamy sok,który dodamy do dresingu. Wszystkie składniki dresingu(łącznie z sokiem pomarańczowym)mieszamy na gładką emulsję.
Gruszki myjemy,dzielimy na ósemki pozbywając się gniazd nasiennych (zostawiamy skórkę). Na patelni rozgrzewamy masło, szybko przyrumieniamy gruszki z obu stron.
Mix sałat rozkładamy na talerze,układamy na niej cząstki pomarańczy, ciepłe gruszki, posypujemy pokruszonym serem Lazur,orzechami włoskimi i ziarnami granatu. Całość polewamy dresingiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak