Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka w sosie pieczarkowym

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś kurczaka 1
pieczarki 100
cebula 1
śmietana 30% 1 szklanka
przyprawy
margaryna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka w sosie pieczarkowym

Kroki postępowania

1
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki, a cebulę w kostke. Na patelni rozpuszczamy margarynę i przesmażamy cebulę oraz pieczarki.
Krok 1 - Pierś kurczaka w sosie pieczarkowym foto
2
Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka, gdy już jest miękka to dolewamy śmietankę, doprawiamy całość do smaku i przesmażamy chwilę by sos zgęstniał.
Krok 2 - Pierś kurczaka w sosie pieczarkowym foto
3
Podajemy z ziemniakami.
Krok 3 - Pierś kurczaka w sosie pieczarkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 04.11.2013 13:35
smaczne danie :) często robie coś podobnego :)
bgs1984 05.10.2013 14:59
pyszneeeee
marzenciak1985 05.10.2013 14:53
pucha, uwielbiam
babajaga1969 01.10.2013 14:24
bardzo ciekawe połączenie i smaczne
Sroczka 25.09.2013 22:33
Lubię połączenie kurczaka z pieczarkami.
Kuchenka 25.09.2013 21:47
jeden z moich ulubionych sosów
AnielskaSlodycz 25.09.2013 20:47
pycha sosik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak