Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone podudzia z kurczaka po myśliwsku z grzybami leśnymi

3.0
(13)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 8 szt.
wędzony boczek 100 g
cebula 1 szt.
czosnek 4 ząbki
kurki 100 g
borowiki 100 g
rosół z kury Kucharek 100 ml
miód pszczeli 2 łyżki
oliwa 100 ml
pomidory cherry 10 szt.
sałatka z kapusty czerwonej
marynata
oliwa 0,5 szklanki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
wino czerwone 200 ml
tymianek do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone podudzia z kurczaka po myśliwsku z grzybami leśnymi

Umyte, oczyszczone i osuszone podudzia z kurczaka natrzeć oliwą z oliwek zmieszaną z przyprawą do drobiu po myśliwsku. W garnku na oliwie podsmażyć pokrojony w paseczki wędzony boczek, pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek w plasterki, oczyszczone kurki i borowiki. Następnie dodać kurczaka, po zrumienieniu wlać wino i bulion, dusić do miękkości. Pod koniec gotowania dodać miód i pomidory cherry, doprawić do smaku i podawać z sałatką z czerwonej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hania_1 23.10.2013 14:10
Wczoraj zrobiłam na obiad, wyszło pysznie. Podałam z pure z ziemniaków.
Izabela77 24.09.2013 20:32
wygląda pysznie
Megg 24.09.2013 16:14
bardzo smakowity obiadek
Anna133 24.09.2013 15:53
wow ale wykwintnie
sylwia_mc 24.09.2013 15:42
palce lizać!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak