Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe kieszonki z kurkami
Na patelni roztapiamy margarynę, wrzucamy pokrojona w kostkę cebulkę, gdy cebulka się zrumieni dodajemy oczyszczone i pokrojone kurki (jeśli nasze grzybki są małe dajemy w całości), przyprawiamy delikatnie pieprzem i solą oraz dodajemy drobno posiekany czosnek. Dusimy aż grzyby będą miękkie, wtedy dodajemy oczyszczona i pokrojoną w paseczki paprykę i dusimy jeszcze ok 10 min.
Wystudzonym farszem nadziewamy drobiowe kieszonki i możemy spiąć wykałaczką. Jajko, mleko oraz mąkę kukurydziana mieszamy ze sobą i dodajemy oregano oraz odrobinę soli. Obtaczamy w panierce mięso oraz w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. W trakcie smażenia przykrywamy na chwilę patelnie przykrywką aby mięsko delikatnie się poddusiło.