Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście francuskim podane na ciepło

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
Musztarda francuska Prymat
jajko 1 szt
parówki 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście francuskim podane na ciepło

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozkładamy na płasko na papierze, w który jest owinięte. Całość smarujemy delikatnie musztardą francuską.
Krok 1 - Parówki w cieście francuskim podane na ciepło foto
2
brzegu ciasta układamy parówkę i zawijamy w ciasto, odcinając tyle ciasta aby owinęło parówkę. Tak owijamy wszystkie parówki.
Krok 2 - Parówki w cieście francuskim podane na ciepło foto
3
Taką owiniętą parówkę nacinamy od góry gdzieś do połowy wysokości. Zwijamy i spinamy wykałaczką.
Krok 3 - Parówki w cieście francuskim podane na ciepło foto
4
Całość smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Krok 4 - Parówki w cieście francuskim podane na ciepło foto
5
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy ok 25 minut. Przed podaniem wyciągamy wykałaczki.
Krok 5 - Parówki w cieście francuskim podane na ciepło foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 05.11.2013 11:11
Dziś mi się o nich przypomniało i chyba zrobię na kolację
Pomocnik 24.09.2013 10:26
Ciekawie podane
barbara11561 24.09.2013 09:41
świetny pomysł:)
Magula 24.09.2013 07:28
szybkie i smaczne więc polecam!
AGNIESZKA144 24.09.2013 05:53
ciekawy pomysł, na pewno wypróbuję
jasiek 23.09.2013 23:59
fajnie zawinięte
Janina 23.09.2013 22:10
Smaczna zakąska;)
Jadwiga/Jaga85 23.09.2013 22:10
Piękne i pomysłowe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak