Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serniczek wanilowy z orzechami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 sztuk
margaryna 125 gram
cukier 1 szklanka
budyń waniliowy 3 sztuki
orzechy laskowe 50 gram
tłuszcz do formy
serek homogenizowany 6 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Serniczek wanilowy z orzechami

Margarynę ucieramy z połową cukru na puszystą masę , dodajemy żółtka, dalej ucieramy , stopniowo dodajemy twarożki homo, następnie budynie w proszku, wszystko delikatnie mieszamy.Wylewamy na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Białka ubijamy na sztywną pianę , dodajemy resztę cukru, wylewamy to na ciasto, posypujemy orzechami( wcześniej trochę je pokroiłam). Pieczemy w 180 stopniach przez 80 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 26.01.2014 21:18
musiał byc smaczny
jeta72 02.12.2013 11:06
pychotka :-)
ajres 21.11.2013 22:33
bardzo dobre
mirosława4 04.10.2013 21:14
zapewne smaczne to ciacho ale trochę pracochłonne :)
Michał2 23.09.2013 17:22
mniam rewelacja:)
Czarnula87 23.09.2013 15:30
z orzechami bardzo smaczny
Renata9 23.09.2013 15:16
pyszny serniczek
reniatka 23.09.2013 15:05
mniam fajny serniczek
artur7 23.09.2013 14:48
supcio pomysl
treonina 23.09.2013 14:38
świetny sernik!
Melania 23.09.2013 14:17
Bardzo pomysłowo, sernik plus orzechy, nie wpadłabym na taki pomysł ;P
Krakowianka 23.09.2013 14:12
w ciemno biorę sernik w każdej postaci :)
ana1 23.09.2013 14:00
na pewno pyszny
Agata3 23.09.2013 13:27
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak