Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z cukinii i wątróbki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1-2 szt
żółty ser 25 dag
olej 6 łyżek
wątróbka drobiowa 25 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szklanki
jajko 3 szt
cebula 2-3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z cukinii i wątróbki

Wątróbkę sparzyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Cebulę obrać i również drobno zetrzeć na tarce. Cukinię obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach (powinno się otrzymać 3 szklanki startej cukinii). Cukinię należy odcisnąć. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki dobrze wymieszać i wyłożyć do wysmarowanej i posypanej tartą bułka małej brytfanny. Piec w temperaturze 180 stopni około 1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 18.08.2012 08:19
kolejny ciekawy pomysł na cukinię :)
kuklik 15.05.2011 06:05
bardzo ciekawy takiego nie znałam
Monika193
Monika193 10.08.2010 10:48
wypróbuję napewno
agnieszka189 30.07.2010 10:35
oryginalny ten pasztecik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak