Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos jajeczno-koperkowy ze śmietaną...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 łyżka
koperek 2 pęczki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1,5 łyżeczki
woda 2 szklanki
śmietana 1 kubek
jajko 2 sztuki
mąka tortowa 2 łyżki
papryczka chilli 1/2 sztuki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sos jajeczno-koperkowy ze śmietaną...

koperek dobrze opłukać, osuszyć i drobno posiekać

masło stopić w garnuszku i wsypać posiekany koperek

podsmażać z 3 minuty mieszając

dolać 1,5 szklanki wody - 1/2 szklanki zostawić do mąki

wsypać jarzynkę kucharka, pokrojoną papryczkę chilli z pestkami i gotować z 5 minut na małym ogniu

śmietanę 18% rózgą wymieszać z całymi jajkami, resztą wody

zahartować śmietanę wlewając troszkę gorącego wywaru koperkowego

teraz wszystko wlać do garnuszka mieszając do zagęszczenia sosu - do smaku doprawić magą kucharka

sos smaczny do jajek na twardo, pulpetów, gotowanego mięsa.........SMACZNEGO!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 18.12.2013 18:39
świetny jest taki sos
miki47 22.09.2013 11:48
bardzo dobre
fotoviderek 22.09.2013 10:33
Sosik pierwsza klasa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak