Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z jabłek i brzoskwiń

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 kg
brzoskwinie 2 kg
cukier szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z jabłek i brzoskwiń

Jabłka obieramy pozbywamy "ogryzka" kroimy w cząstki w rzucamy do słoików pół na pół z kawałkami brzoskwiń (bez pestek). Zalewamy syropem z wody i cukru (5 litrów wody i kg cukru). Słoiki zamykamy i gotujemy jeszcze 10 minut. Gorące ustawiamy do góry dnem do wystudzenia. Polecam pyszny słodziutki kompot na zimowe dni:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 22.09.2013 09:36
napewno pyszny kompocik
Magula 22.09.2013 08:42
dawno nie piłam domowego kompotu
iwi 22.09.2013 08:13
pyszny kompocik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak