Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety rybne ze szczypiorkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 3 płaty
dymka ze szczypiorkiem 2 sztuki
sól
pieprz
jajko 1 sztuka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety rybne ze szczypiorkiem

Kroki postępowania

1
Dorsz jeśli jest mrożony trzeba go dobrze rozmrozić i osączyć z wody. Powinien być suchy.
mielimy go w maszynce lub w rozdrabniaczu. Dodajemy do ryby drobno posiekaną dymkę i szczypiorek.
Wbijamy jajko, doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą. Do masy dodajemy 3 łyżki bułki tartej. Jeśli masa nie jest rzadka można dodać mniej bułki, lub jeśli jest rzadka dodać tej bułki więcej.
Z masy rybnej formujemy kotlety.
Krok 1 - Kotlety rybne ze szczypiorkiem foto
2
Każdy obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoto z każdej strony.
Krok 2 - Kotlety rybne ze szczypiorkiem foto
3
gotowe kotlety zdejmujemy z patelni na papierowy ręcznik, aby osączyć je z tłuszczu
Krok 3 - Kotlety rybne ze szczypiorkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.04.2014 21:25
Lubię je i robię.
ao_12 01.10.2013 23:53
robię podobnie :)
Pomocnik 01.10.2013 20:36
Super przepis
Ania321 01.10.2013 20:07
muszą być pyszne :)
nutellla 01.10.2013 19:25
fajne kotleciki
Smaczna_B 01.10.2013 18:55
fajne! warte spóbowania!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak