Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z rukolą i marynowaną papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rukola 1 opakowanie
papryka marynowana 3 sztuka
ser feta 1/2 sztuka
pomiodor 1 sztuka
winogrona zielone 6 sztuka
cebula biała 1/2 sztuka
olej lniany 2 łyżka
sól i pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z rukolą i marynowaną papryką

Rukolę wsypujemy do miski. Marynowaną paprykę kroimy w drobną kostkę, a ser feta w dużą kostkę. Pomidora parzymy, obieramy ze skórki i przecinamy na nieduże cząstki. Winogrona kroimy na pół. Na wierzchu układamy posiekaną w cienkie krążki cebulę. Wszystkie składniki polewamy olejem lnianym, posypujemy ziołami prowansalskimi i doprawiamy solą i pieprzem. Delikatnie mieszamy. Chłodzimy w lodówce około 20 minut przed podaniem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jusiaa 15.09.2013 18:31
apetycznie to wygląda
Megg 15.09.2013 17:58
super smaczna sałatka
IwonaDD 15.09.2013 17:41
wygląda na smaczną
halina17 15.09.2013 17:23
Dobra sałatka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak