Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta kanapkowa z twarogiem, ogórkiem małosolnym, rzodkiewką i tuńczykiem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 100 g
rzodkiewka 5 główek
ogórek małosolny 2 szt
jajko 1 szt
jogurt grecki 2 łyżeczki
majonez 2 łyżeczki
musztarda dijon 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
pasztet 30 (drobiowy)

Przepis i sposób przygotowania na: pasta kanapkowa z twarogiem, ogórkiem małosolnym, rzodkiewką i tuńczykiem

Jajko gotujemy na twardo. Studzimy i kroimy w drobna kosteczkę.
W wysokim naczyniu rozdrabniamy twaróg (dobrze użyć półtłustego, dodajemy odsączonego tuńczyka, pokrojone w kosteczkę rzodkiewki i ogórki oraz jajko. Do całości dodajemy pasztet, dosłownie 2 łyżki, dobrze, gdyby pasztet był miękki,lekko mazisty. Świetnie komponuje się w tej paście!;)
Na koniec w małym rondelku mieszamy jogurt, majonez, musztardę, sól i pieprz. Tak przygotowany sos wylewamy na składniki i całość dobrze mieszamy.
Przed podaniem schładzamy w lodówce.
Polecam!
/pasta to całkowita moja improwizacja/

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 14.09.2013 23:12
fajny pomysł tylko szkoda że sezon na ogórki i rzodkiew już się skończył
marcia7 14.09.2013 17:36
doskonała do bułeczki
Ania321 14.09.2013 14:14
bardzo apetyczna pasta :)
IwonaDD 14.09.2013 13:41
prezentuje się wyśmienicie
Joannasz3190 14.09.2013 13:27
Idealna na śniadanie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak