Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz węgierski z wieprzowiny

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso od szynki 60 dkg
papryka żółta 2 sztuki
cebula 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
koncentrat chili 0,50 łyżeczki
bulion wieprzowy 0,50 litra
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz węgierski z wieprzowiny

Umyte, pokrojone mięso obsmażyć na oliwie, dodać pokrojoną cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę.
Smażyć mięso około 4 minuty, zalać bulionem, dusić na małym ogniu około 35 minut.
Następnie dodać koncentrat chili i pomidorowy,papryki pokrojone w kostkę,
doprawić solą, pieprzem, tymiankiem, papryką dusić jeszcze 10-15 minut.
Podawać z kaszą gryczaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 03.03.2014 10:34
smacznie podany
IwonaKa 07.02.2014 00:05
lubie takie pikantne gulasze
berys18 01.02.2014 09:26
bardzo smakowity gulasz
Wafelek2601 16.12.2013 14:33
Rewelacyjny pomysł
Wacław 20.09.2013 09:25
moje ulubione smaki,pycha :-)
ONY_za_kare 15.09.2013 12:08
przepyszny!
ana1 15.09.2013 08:46
bardzo fajny
misia53 15.09.2013 00:54
chętnie bym widziała taki gulasz na dzisiejszy obiadek
Pietruszka 14.09.2013 20:36
uwielbiam gulasze, pycha
Alex_M 14.09.2013 20:20
fantastyczny :)
gosia56 14.09.2013 15:50
napewno pycha
olkaaa 14.09.2013 13:08
bardzo lubię
magdziorka6 14.09.2013 11:23
konkretne jedzonko
paulina2157 14.09.2013 09:58
bardzo syty taki gulasz
sylwia_mc 14.09.2013 09:42
Apetyczne :)
fotoviderek 14.09.2013 09:39
Lubię taki gulasz:)
Mniam 14.09.2013 09:30
Zjadłabym z miłą chęcią.
Zdzisław 14.09.2013 08:23
ale wygląda smacznie
Magula 14.09.2013 08:23
lubie gulasze
Konczi 14.09.2013 08:23
prezentuje się bardzo smacznie
IwonaDD 14.09.2013 08:22
pysznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak