Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa z maślaków

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 2 litry
marchew 3 szt
ziemniaki 3 szt
pietruszka 1 szt
seler 1 kawałek
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz mielony do smaku
olej do smażenia
mąka pszenna 1 łyżka
śmietana 18 proc 1/4 szkl
maślaki 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa z maślaków

Kroki postępowania

1
Grzyby czyścimy i kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 1 - Zupa grzybowa z maślaków foto
2
Do garnka wlewamy rosół, pokrojone grzyby, warzywa obrane i pokrojone w kostkę oraz cebulę zeszkloną na oleju. Całość gotujemy ok. pół godziny aż składniki będą miękkie.
Krok 2 - Zupa grzybowa z maślaków foto
3
Zupę zaciągamy mąką rozmieszaną w trochę wody , a po zestawieniu z ognia doprawiamy do smaku i dodajemy śmietanę.
Krok 3 - Zupa grzybowa z maślaków foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magduś83 13.09.2013 00:29
hm a myślałam ze to gęsi pępek czyli maślak sitarz, dobrze że jadalny :)
Papryczka 12.09.2013 14:03
z zdjęcia wnioskuję że to jest pyszna zupa grzybowa z podgrzybków a nie maślaków
marcia7 12.09.2013 13:44
z maślaków jest pyszna
sylwia_mc 12.09.2013 12:00
Fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak