Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa.

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 1 opakowanie
biodrówka 0,5 kg
warzywa mrożone 2 opakowanie
kostka rosołowa 1 sztuka
sól 3 łyżeczki
pieprz 3-4 ziarenka
koperek do smaku
cukier 1 łyżeczka
mąka 2 łyżki
masła 1/3 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa.

Gotujemy ok 3-4 litry wody. Dodajemy soli, pieprzu, cukru, włoszczyzny i mieszanki warzywne. Mięso obmywamy i również wrzucamy. Gdy mięso zmięknie dodajemy kostkę rosołową.
Następnie robimy zasmażkę : W garnuszku rozpuszczamy masło i dodajemy mąke, mieszamy do momentu aż mąka zrobi się lekko brązowa, następnie dodajemy 2 chochlę (wystudzonego) wywaru z zupy - mieszamy i dodajemy do zupy. Przegotowujemy i mieszamy żeby się nie zrobiły kluski. Dodajemy pokrojony koperek.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

peppermint91 20.09.2013 22:20
Oj tak! ziemniaki. Zapomniałam dopisać że dodajemy ugotowane wcześniej ziemniaki. ;)
Kuchenka 20.09.2013 22:13
a to białe w tej zupce to może ziemniak???
mitek111 20.09.2013 21:33
ładnie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak