Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z tartych jabłek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2
mleko 100 ml
mąka pszenna 150 g
mąka kukurydziana 150 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 3 łyżki
jabłka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z tartych jabłek

Kroki postępowania

1
Jabłka ścieramy na tarce (duże oczka).
Jajka miksujemy z mlekiem i cukrem. Następnie dodajemy mąki i proszek. Na koniec wrzucamy starte jabłka i mieszamy.
Krok 1 - Placki z tartych jabłek foto
2
Smażymy na oleju,
Krok 2 - Placki z tartych jabłek foto
3
na złoty kolor z obydwu ze stron.
Krok 3 - Placki z tartych jabłek foto
4
Słodkie, smaczne, chrupiące. Najlepsze na ciepło.
Krok 4 - Placki z tartych jabłek foto
5
Możemy pocukrzyć cukrem pudrem.
Krok 5 - Placki z tartych jabłek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula87 19.09.2013 15:01
już dawno nie jadłam
Aida 19.09.2013 14:13
właśnie, tylko teraz trzeba samemu smażyć ;)
elficzna 19.09.2013 14:05
smaki dzieciństwa :) pyszności!
babeczka007 19.09.2013 13:07
fajne ciacho !!
Wiesława1 19.09.2013 12:42
swietne placuszki
Sylwia26 19.09.2013 11:56
ślinka leci :)
everay 19.09.2013 11:56
lubię takie :)
Krakowianka 19.09.2013 11:52
ojoj ile cukru pudru!! ale placuszki są pyszne !!
gosia56 19.09.2013 11:51
super placuszki
pycia9 19.09.2013 11:44
uwielbiam takie
wiola333 19.09.2013 11:00
bardzo pyszne
Halina14 19.09.2013 10:51
na obiad super
Aida 19.09.2013 10:48
idealne na taką ponurą i szarą pogodę ;)
sylwia_mc 19.09.2013 10:39
Uwielbiam,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak