Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świderki z patelni

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 30 dkg
łopatka bez kości 30 dkg
cebula
czosnek 5 ziarenek
olej do smażenia
przecier pomidorowy 2 łyżeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Świderki z patelni

Kroki postępowania

1
Umyte i osuszone mięso kroimy na kawałki. Cebulę i czosnek obieramy. Pokrojone mięso i obrany czosnek z cebulką mielimy maszynką do mięsa. Zmielone mięso podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dolewamy wody i dusimy ok. 15 minut.
Krok 1 - Świderki z patelni foto
2
W tym czasie gotujemy makaron w osolonej wodzie, odcedzamy.
Krok 2 - Świderki z patelni foto
3
Do mięska dodajemy przecier doprawiamy do smaku i dusimy ok. 5 minut.
Krok 3 - Świderki z patelni foto
4
Na koniec dodajemy ugotowany makaron i dokładnie mieszamy.
Krok 4 - Świderki z patelni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 18.10.2013 13:15
bardzo syte i smaczne danie :)
magdziorka6 19.09.2013 22:08
LUBIE TO DANIE
miki47 19.09.2013 11:06
pyszne świderki
sylwia_mc 19.09.2013 09:30
Szybki i pyszny obiadek
Paolcia 19.09.2013 08:36
super przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak