Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolanka z warzywami z patelni

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Makaron kolanka 1 szklanka
kukurydza w kolbie 1 szt
szynka 15 dag
roszponka
masło 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
papryka czerwona 1 szt
seler naciowy 2 kawałki
natka pietruszki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kolanka z warzywami z patelni

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy go i odstawiamy. Seler obieramy jak rabarbar. Kukurydzę w kolbie gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Po ugotowaniu ostudzamy i kroimy wycinamy ząbki kukurydzy. Szynkę kroimy w kosteczkę. Paprykę myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę . Czosnek obieramy i siekamy. Na patelni na masełku podsmażamy posiekany czosnek dodajemy paprykę i seler. Następnie szyneczkę i makaron. Mieszamy wszystko i podsmażamy. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy posiekaną pietruszkę i sałatę . Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ana1 18.09.2013 10:58
Bardzo fajne
Katarzyna34 17.09.2013 16:08
smakowite jedzonko
Ania321 17.09.2013 13:38
cieszy oko i z pewnością też podniebienie :)
Piotr-21 17.09.2013 13:33
pyszne jedzonko
Barbara/zuza22_85 17.09.2013 13:22
ale apetyczne danie
Agata
Agata 17.09.2013 13:08
mmmm makaron :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak