Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z masłem i ziołami zapiekane w folii

2.0
(8)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kilogram
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
masło 1 łyżeczka
olej do skropienia
Czosnek suszony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Bazylia suszona Prymat do smaku
Tymianek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z masłem i ziołami zapiekane w folii

Ziemniaki umyć i pokroić wzdłuż na cztery części. Ziemniaki skropić delikatnie olejem i posypać solą, czosnkiem, papryką, bazylią i tymiankiem. Następnie porcjami ułożyć na folii, dodać łyżeczkę masła. Folię zwinąć tworząc stożek. Zapiekać do miękkości ziemniaków, około 30-40 minut, w temperaturze 190 stopni. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 06.02.2014 12:24
bardzo lubię takie ziemniaczki
olkaaa 01.11.2013 09:56
uwielbiam takie
Wojt@s
Wojt@s 16.09.2013 09:11
muszę sam spróbować
barbara11561 06.09.2013 08:58
też lubię takie pieczone ziemniaczki
caralajna 06.09.2013 07:55
uwielbiam pieczone ziemniaki
kate.500 05.09.2013 23:39
smaczne ziemniaczki
joanna30 05.09.2013 09:07
Robie bardzo podobne, są pyszne :)
paulina2157 04.09.2013 23:09
przepyszne takie ziemniaczki
everay 04.09.2013 17:54
uwielbiam takie
Megg 04.09.2013 17:45
bardzo smaczne ziemniaczki
iwi 04.09.2013 17:19
mój faworyt
Agata3 04.09.2013 16:33
Świetne są takie ziemniaczki ;)
w mojej kuchni 04.09.2013 16:32
dobre ziemniaczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak