Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogonowa z grzankami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wody 3 l
marchewki 4 sztuki
pietruszki 3 sztuki
selera 1 sztuka
zupy ogonowej w proszku 1 opakowanie
cebuli 2 sztuki
ziemniaków 5 sztuk
boczku 15 dag
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
kostka rosołowa 1 kostka
pieprz w ziarnach
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
chleb czerstwy 3 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogonowa z grzankami

Kroki postępowania

1
Do garnka wlać wodę i wrzucić kostkę rosołową. Dodać ziele angielskie, pieprz w ziarnie oraz liść laurowy. Marchewkę, seler i por obrać i umyć. Następnie starkować na tarce.
Krok 1 - Zupa ogonowa z grzankami foto
2
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kosteczkę. Wrzucić do zupy. Następnie dodać starkowaną marchewkę, pietruszkę oraz seler.
Krok 2 - Zupa ogonowa z grzankami foto
3
Cebule obrać, umyć pokroić w kosteczkę i zasmażyć na patelni.Boczek również pokroić w kosteczkę i oddzielnie usmażyć.
Krok 3 - Zupa ogonowa z grzankami foto
4
Zasmażoną cebule oraz boczek wrzucić do zupy i przyprawić do smaku.
Krok 4 - Zupa ogonowa z grzankami foto
5
Zupę w proszku wymieszać z wodą i przelać do wywaru. Wymieszać. Suchy chleb pokroić w kosteczkę i zasmażyć na patelni. Zupę podawać z grzankami.
Krok 5 - Zupa ogonowa z grzankami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sasanka 03.09.2013 20:52
na zdjęciu prezentuje się super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak