Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 szt
marchewki 3 szt
pietruszka 1 szt
por 0,5 szt
seler 0,5 szt.
ziemniaki 3 szt
kalafior 1 szt
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
śmietana 18-procentowa 0,5 szkl
sól do smaku
natka pietruszki do posypania
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa

Warzywa umyć obrać i wrzucić do garnka. Porcję rosołową opłukać i dodać do warzyw. Zalać 1,5 litra wody i zagotować. Bulion powinien gotować się na małym ogniu. Obrać ziemniaki i pokroić w kostkę. Dodać do gotującego się bulionu. Kalafior podzielić na mniejsze różyczki i dodać jak warzywa zaczynają być miękkie w zupie. Wyjąć marchewkę, pietruszkę, selera i pora z zupy. Marchewkę pokroić w kostkę i dodać do zupy. Dodać sól i pieprz do smaku. Do 0,5 szklanki śmietany wlać łyżkę zupy i dokładnie wymieszać. Wlać śmietanę do zupy energicznie mieszając. Zdjąć z ognia, ewentualnie doprawić.
Podawać z koperkiem lub natka pietruszki.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pomocnik 02.09.2013 19:54
super zupka
lara 02.09.2013 19:37
warto przygotować
Papryczka 02.09.2013 18:45
smaczna zupka
Magula 02.09.2013 18:31
Lubię kalafiorową
sasanka 02.09.2013 17:01
Bardzo smaczna zupa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak