Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto brzoskwiniowe z budyniem i kaszą manną

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka przenna 210 g
jajko 4
cukier puder ½ szklanki
masło 100 g
Puszka brzoskwiń 1
mleko 500 ml
aromat waniliowy 1
cukier ½ szklnaki
cukier waniliowy 1
budyń waniliowy 1
kasza manna 80 g
śmietana 18 proc 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto brzoskwiniowe z budyniem i kaszą manną

CIASTO:
Mąkę, 1 jajko, cukier puder i masło zagnieść. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wyłożyć w tortownicy i wstawić do lodówki.

MASA:
Brzoskwinie odsączyć z syropu i pokroić w kostkę. W połowie szklanki mleka rozpuścić budyń. Resztę mleka zagotować z aromatem waniliowym, cukrem waniliowym i cukrem. Do gotującego się mleka wlać rozpuszczony budyń oraz wsypać kaszę mannę. Wszystko mocno mieszać aż zgęstnieje. Odstawić do ostygnięcia. Śmietanę zmiksować z pozostałymi jajkami, a następnie z ostygniętą masą budyniową. Wymieszać z brzoskwiniami. Całość wylać na ciasto i piec przez 55 minut w 180C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 02.09.2013 20:10
Nigdy takiego nie próbowałam
everay 02.09.2013 15:55
pysznie wyglada:)
Monia 02.09.2013 15:28
Pyszna propozycja :)
2milutka 02.09.2013 14:15
smaczny przepis na ciacho
Katarina 02.09.2013 12:36
Smaczne ciasto
bietka 02.09.2013 11:46
smaczne ciacho :)
katarzynagotuje 02.09.2013 11:46
Pyszne ciasto :)
gosia1988 02.09.2013 11:43
rewelacyjne ciasto
Monika-twin 02.09.2013 11:31
wyglada apetycznie
dodi 02.09.2013 11:25
super przepis
natalia.doradca 02.09.2013 11:03
ciekawy przepis na dobre ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak