Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka faszerowana serem fetą, papryką i cebulką

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cała pierś z kurczaka 1
ser feta 1/2 kostki
papryka czerwona 1/2 strączka
jajko 2
mleko 5 łyżek
mąka pszenna 3 łużki
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
Kucharek przyprawa do potraw
Bazylia suszona Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka faszerowana serem fetą, papryką i cebulką

WYKONANIE:

Pierś dokładnie umyć,podzielić na 4 części i delikatnie rozbić.
Przyprawić bazylią, kucharkiem, czosnkiem, solą i pieprzem.
Cebulę podzielić na ćwiartkę,paprykę i fetę pokroić na paski i ułożyć na mięso.
Wszystko dokładnie zawinąć (można spiąć wykałaczką).
Jajka roztrzepać z mlekiem i szczyptą soli. Obtoczyć najpierw w mące potem w jajku i bułce tartej (ja panieruje podwójnie). Smażyć z każdej strony. Po usmażeniu dusić pod przykryciem około 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 21.11.2013 11:30
z fetą jeszcze nie robiłam
Seba 09.10.2013 09:54
pycha obiadek
gusia1000 12.09.2013 15:59
Syte jadło.
beatkaa153 10.09.2013 20:45
tak smakowicie że zrobiłam się głodna o tej godzinie:)
Marta1986 10.09.2013 16:04
ale pyszności
Agata3 10.09.2013 15:46
Smaczna jest taka pierś :)
Janina 10.09.2013 14:53
Smaczne danie;)
msmors 10.09.2013 14:40
ciekawa propozycja na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak