Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura morelowo-bananowa z wanilią

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

morele bez skórki i pestek 500 g
cukier żelujący trzcinowy 500 g
laska wanilii nasiona 2 szt
sok z cytryny 1/2 szt
banan 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura morelowo-bananowa z wanilią

Pokrojone na cząstki banany i morele skrapiamy sokiem z cytryny, zasypujemy cukrem trzcinowym,mieszamy i odstawiamy pod przykryciem na 3-4 godziny. Po tym czasie wstawiamy garnek na ogień,dodajemy ziarenka wanilii,doprowadzamy do wrzenia,gotujemy ciągle mieszając 15 minut. Gorącą konfiturą napełniamy słoiki i od razu zamykamy. Słoiki ustawiamy do góry dnem na 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 03.12.2013 17:02
dobre dobre...
elka72 10.09.2013 19:30
Dziękuję:)To mój pierwszy eksperyment moreli z bananami,muszę przyznać,że trafiony.
iziona 10.09.2013 15:17
Ja też robię sporo domowych przetworów bo takie są najlepsze
Ania321 10.09.2013 10:12
muszę taką zrobić, na pewno przepyszna :)
iwi 09.09.2013 21:04
Musi mieć obłędny smak
ssylwiaa 09.09.2013 20:34
pyszna konfitura, super do ciast :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak