Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki z konserwy turystycznej

4.0
(21)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

konserwa turystyczna wieprzowa 300 gram
papryka czerwona 1/2
cebula 1 mniejsza
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa kebab- gyros Prymat do smaku
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki z konserwy turystycznej

Kroki postępowania

1
Konserwę przekładamy do rozdrabniacza i mielimy na drobno.
Krok 1 - Klopsiki z konserwy turystycznej foto
2
Pod koniec mielenia dodajemy paprykę i obraną cebulę. Wszystko razem rozdrabniamy-mielimy.
Krok 2 - Klopsiki z konserwy turystycznej foto
3
Masę przekładamy do miski, wbijamy jajko i wsypujemy bułkę tartą. Całość dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką i przyprawą kebab-gyros.
Krok 3 - Klopsiki z konserwy turystycznej foto
4
Z powstałej masy formujemy kotleciki i smażymy je na rozgrzanym tłuszczu (margarynie) z obu stron na złoty kolor.
Krok 4 - Klopsiki z konserwy turystycznej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 08.09.2013 20:37
to ci dopiero wynalazek :)
Mniam 08.09.2013 14:12
Nigdy by mi nie przyszło do głowy, żeby z konserwy zrobić klopsiki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak